В Іспанії виробники органічних продуктів ледве встигають за попитом
В Іспанії, яка є у світі найбільшим постачальником органічних продуктів, зростає попит на органічні фрукти і овочі. Тому виробники прагнуть продовжити сертифікацію фермерських господарств, щоб задовольнити потреби клієнтів, яким потрібно більше біологічних культур, більш широкий асортимент продукції і цілорічна доступність. Чи зможуть виробники встигнути за попитом, про це розповідає FreshPlaza, посилаючись на думки експертів.
Згідно даних Міністерства сільського господарства, рибальства і продовольства країни (MAPA), протягом останнього року площі, призначені для органічного землеробства, зросли майже на 20%. Але при цьому виробництво збільшилося тільки на 12%. За словами Адольфо Гарсії, директора Camposeven, органічну продукцію складніше вирощувати, тому є значні втрати.
Зростаючий попит на органічну продукцію заохочує виробників збільшити обсяги. У результаті почали з’являтися кооперативи, які займаються не лише вирощуванням овочів і фруктів, а і зберіганням та переробкою. Одне з таких об’єднань − Gea Fresh − на даний момент продає близько 40 тисяч продукції, що складає 10% від її доходів, і з метою подальшого розвитку інвестувало 10 млн євро в нове обладнання. Така ж тенденція спостерігається в інших кооперативах.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!