Ужгородський кондитер відтворив рецепт славетного хліба “штефан”
Прославлений ужгородський кондитер Валентин Штефаньо презентував днями незвичайну новинку – прадавній славетний хліб “штефан”, спечений за реконструйованим майстром пекарської справи стародавнім рецептом.
Історію незвичного хліба в коментарі для SEEDS розповів експерт з розвитку закарпатського туризму Олександр Коваль:
“Історія пов’язана з людьми, що заселяли землі періоду короля Бейли IV, це 2-а половина 13 ст. Від імені короля їм давали ім’я – штефан, то ж хліб від світо штефанської корони (то був король Угорщини)”.
Хліб виготовляють без дріжджів з пророщених зерен пшениці з додаванням “Селиського” сиру.
За словами Олександра Коваля, якому вже пощастило скуштувати витвір кулінарної реконструкції, новий шедевр відомого кондитера неймовірно смачний, а їсто його краще теплим.
Оскільки історичний хліб “штефан” містить сир, експерт з розвитку закарпатського туризму радить споживати його у поєднанні з добрим червоним вином.
Валентин Штефаньо вже давно займається реконструкцією старовинних рецептів десертів, солодощів і випічки.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!