Уругвайські виробники фруктів скоротили застосування агрохімії на 90% завдяки біологічному контролю
Група уругвайських виробників фруктів у рамках програми боротьби з шкідниками, розробленої Міністерством тваринництва, спільно з агрономічним факультетом, змогла скоротити використання хімічних пестицидів на 80-90%. Результатів досягнуто завдяки застосуванню методів біологічної боротьби зі шкідниками цитрусових. При цьому використовувалися феромони. Про результати експерименту розповідає AgroNews.
За словами Серджіо Воли, який виробляє яблука, персики, сливи, груші та абрикоси, і є учасником програми, принцип дії новинки полягає у провокуванні виникнення плутанини між статями, щоб вони не могли розмножуватися і генерувати інших шкідників. Таким чином, порушується цикл спаровування і відтворення наступного покоління комах-шкідників.
Програма боротьби з шкідниками покликана скоротити застосування агрохімікатів. Методика вже застосовується стосовно 95% виробництва фруктів в Уругваї, що становить 3700 га. За підрахунками фахівців, програма дала позитивний результат і дозволила знизити використання пестицидів на 80-90%.
Як сказав міністр тваринництва, сільського господарства і рибальства Уругваю Енцо Бенеч, і надалі використовуватиметься біологічний контроль, щоб «оптимізувати продуктивність, вирощувати більше, але в той же час піклуватися про навколишнє середовище».
SEEDS
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!