Кременчуківець Дмитро Колчанов завжди мріяв створити свій власний смак шоколаду, і йому це вдалося. Для цього чоловіку довелось перечитати багато літератури та передивитись чимало інформації. Перші свої смаколики Дмитро готував на звичайній домашній кухні.
У своїй роботі Дмитро використовує найбільш рідкісний вид какао бобів – креола. За його словами, це елітний сорт, який займає близько 4-5% всього світового врожаю.
За фахом шоколатьє – економіст підприємства. Проте робота в офісі ніколи йому не приносила задоволення.
“Шукав собі якусь іншу роботу, бо я працював тоді ще в офісі. Мені захотілося зробити свій шоколад. Я його давно намагався зробити. Однак в мене нічого не виходило. І я побачив, що є такі брати в Америці. Вони почали використовувати індійські машинки. Ось такі, маленькі для приготування шоколаду. Це якраз моя найперша машинка, з якої я ще на кухні робив.”,- розповідає Дмитро.
Технологія приготування шоколаду, розповідає він, доволі проста. Найважливіше – якісні какао боби. Дмитро використовує елітний сорт – креола.
Його шоколад сертифікований єдиним українським органом з сертифікації органічного виробництва – Органік Стандарт. Ця організація включена до офіційного переліку сертифікаційних органів, визнаних у Європейському Союзі та Швейцарії.
“Сама рецептура шоколаду – це просто какао боби і цукор. Нічого зайвого. Ми його змішуємо в цих меланжерах. Три доби він крутиться там безперервно, поки не виявляться зайві смаки, поки не перетреться до потрібних мікронів. Далі ми розливаємо по плитках, або цукерки робимо”, – коментує шоколатьє.
Головний секрет смачного шоколаду, говорить Дмитро, – готувати з любов’ю.
SEEDS.org.ua за інформацією central-ua.tv
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!