Українські виробники органічних ягід влаштовують екскурсії на фермі
Фермери можуть заробляти не лише на власній продукції, а й на сільському туризмі. Одні господарства облаштовують цілі туристичні локації з розвинутою інфраструктурою, інші ж – просто запрошують гостей на поле чи ферму. Так зокрема роблять виробники органічних ягід з Львівщини – сільськогосподарський кооператив “Як бджола”, повідомляє SEEDS.
На господарстві вирощують 110 гектарів органічних трав, ягід та квітів. Також тут утримують чотири десятка бджолосімей. Туристам показують як вирощувати продукцію за органічною технологією, проводять екскурсії на пасіку та дозволяють скуштувати ягоди відразу ж на полі.
“Паралельно з вирощуванням засновники кооперативу почали заробляти на аграрному туризмі. У вихідні до них їдуть родини, у будні дні — групи дітей. Відвідувачам показують, як вирощуються органічні культури, дозволяють з’їсти ягідку з куща, розважають спостереженнями за свійськими тваринами: свинками, вівцями, кізочками, що на вільному вигулі копирсаються під деревами і кущами, розліснюють ділянки по-своєму”, – пише AgroTimes.
“Як бджола” не лише розвиває органічне виробництво та туризм, а й створює нові робочі місця. наразі в кооперативі працює 40 осіб.
Читайте також: Прозорі вулики та гончарна майстерня: бджолярі зі Львівщини запрошують туристів
Також на Львівщині діє відпочинковий комплекс “Медовий блюз”. Крім екскурсії пасікою тривалістю півтори години, лікувального сну на вуликах та дегустації медів (як звичайного меду, так і алкогольних напоїв), тут пропонують ночівлю, організацію свят та фестивалів, майстер-класи з гончарства, валяння вовни, розпису пряників та прогулянку на тракторі.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!