Володимир Кучеренко: “Українські вина дуже близькі до органічних”
Напередодні свят «Укрвинпром» спільно із Держпродспоживслужбою нагадали українським споживачам правила вибору вина. Перш за все, згідно із законодавством, на пляшці має міститися інформація з назвою та адресою виробника, терміном придатності та ін., повідомляє SEEDS.
Часто українці надають перевагу імпортним винам через негативні стереотипи щодо українських. Але галузь поступово розвивається і якість деяких українських вин не поступається європейській продукції.
Читайте також: Географія українського виноробства розширюється за рахунок кліматичних змін
«Під час вибору вина рекомендуємо надавати перевагу виноробній продукції вітчизняного походження. У нашій країні в десятки разів менше обробляють виноград, адже більш ретельна обробка, внаслідок сприятливих кліматичних умов, йому й не потрібна. Українські вина – натуральні й унікальні, дуже близькі до органічних, оскільки містять мінімальну загальну кількість сульфітів, що має важливе значення для здоров‘я людини. Звісно, радимо українським споживачам прискіпливо вивчати інформацію на контр-етикетках виноробної продукції, звертати увагу на інформацію про найменування та місцезнаходження виробника чи імпортера, зазначені терміни витримки тощо», – зазначає генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.
У разі придбання неякісного напою, або продукту з неналежним маркуванням споживачам варто звертатися до територіальних відділень Держпродспоживслужби у своєму регіоні.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!