Українські сири здобули вісім нагород на престижному міжнародному конкурсі
На міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2024, який завершився в Португалії, українські сировари вкотре довели свою майстерність, отримавши 8 нагород, пише SEEDS.
Цьогоріч на заході змагалися 4786 сирів із 47 країн, серед яких було представлено 27 сирів із України. Про це повідомляють офіційні представники конкурсу в Україні Ardis Group.
Читайте також: Фермери Черкащини активно розвивають козівництво, – вважають цей напрямок доволі перспективним
Українські сири здобули 2 срібні та 6 бронзових нагород, продемонструвавши високий рівень якості та смаку:
Срібло:
- Твердий сир «Корона» (виробник: «Зінка», Київщина).
- Ароматизований сир «Лопта» (виробник: «Мамин сир», Закарпаття).
Бронза:
- Твердий сир «Козячий сир з трюфелем» («Мукко», Львівщина).
- Твердий сир «Легенда» («Доообра ферма», Київщина).
- Твердий сир «Бікоз» («Доообра ферма», Київщина).
- Твердий сир «Гауда» («Зінка», Київщина).
- Сир із білою пліснявою «Говерла» («Гарбузовий рай», Львівщина).
- Напівтвердий сир «Фонді» («WineTime», Київщина).
Участь українських виробників у конкурсі стала можливою завдяки підтримці швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program, сприянню Ukraine-Moldova American Enterprise Fund та зусиллям Ardis Group.
«8 нагород — чудовий результат. Ми вкотре доводимо, що українські сири займають гідне місце на світовому ринку. Це досягнення дає потужний поштовх для вдосконалення та масштабування виробництва», – наголосила Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese та суддя від України на World Cheese Awards.
Третій рік поспіль українські сири привертають увагу міжнародних експертів, підтверджуючи свій високий стандарт. Успіх на World Cheese Awards відкриває нові можливості для українських сироварів на світовому ринку.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!