Українські крафтовики виготовляють автентичний шоколад на травах
Meetty Chocolate — це сімейне шоколадне виробництво, засноване братами Колчановими у Кременчуці, що на Полтавщині. В асортименті бренду близько 30 різних смаків, пише SEEDS.
Про це розповів співзасновник Meetty Chocolate Олексій Колчанов. Він зізнається, що ідеї смаків народжуються спонтанно.
«Спільно з одним рестораном ми зробили шоколад із вишнею та чебрецем, хотілося віднайти щось автентичне. Друг із фармацевтичного бізнесу підказав, що горіх кола додає бадьорості. Тому є й такий шоколад.
З сиром теж цікава історія. Ми знайшли виробника сублімованого сиру аж у Харкові, оскільки для шоколаду дуже важливо, щоб там не було вологи. Цей смак став одним із найпопулярніших у нашій лінійці. А ось смак троянда + виноград родом зі сторінок однойменного вірша Максима Рильського. Цей вірш про щастя», — розповідає підприємець.
Виробники наголошують, що не додають екзотичні інгредієнти, їм важливо, щоб у складі шоколаду всі продукти були локальними, пише AgroPortal.
На місяць Meetty Chocolate виробляє близько 400 кг шоколаду. Зараз бренд займається розширенням потужностей.
Читайте також: До Каховського водосховища знову повертається вода
«Ми знаємо, як масштабуватися, питання лише в додаткових інвестиціях. Для нас розширення є важливим, ми бачимо зростаючий попит на український шоколад, і я сподіваюся, що ця тенденція збережеться», — резюмує крафтовий виробник.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!