Українські крафтові пекарі розповіли, чому магазинний хліб вкривається цвіллю
Засновник і власник крафтової пекарні «Хатинка пекаря» Ярослав Бурківський відповів на запитання, яке турбує багатьох українців: чому куплений у магазині хліб вкривається цвіллю, пише SEEDS.
«Причин, чому хліб починає цвісти, є декілька. Найперша і найголовніша — його просто не допікають, тобто в ньому є надлишкова волога.
Друга причина — велика кількість дріжджів, ну і третя — додавання старого тіста, тобто хліба, який не продався, в новий заміс. За законом України на великих хлібокомбінатах він може становити до 20%», — розповідає власник пекарні.
Ярослав Бурківський зазначає, що до великих хлібокомбінатів може бути багато запитань, але вони створюють велику кількість робочих місць, ринок збуту для холдингів, сплачують чималі податки і головне — випікають багато хліба, пише AgroPortal.ua.
«Щоб виробляти такі обсяги, як хлібозаводи, необхідна величезна мережа крафтових пекарень. Тому на наші плечі, як крафтярів, у першу чергу лягає створення культури хліба», — каже він.
Читайте також: Органічний ярмарок під Києвом згуртував виробників органічної продукції зі всієї України
Підприємець наводить приклад створення французького культу багетів та круасанів, який формувався роками за підтримки держави.
«Щоб українська паляниця стала не просто хайповим словом, а хлібом, який можна збагачувати іншими інгредієнтами, потрібне розуміння від держави та підтримка, яка сфокусована на конкретний продукт», — додає Ярослав Бурківський.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!