Українська майстриня виготовляє незвичайний шоколад з амарантом на гречаному чаї
Переселенка з Краматорська Юлія Савинська разом зі своєю сім’єю створює на Закарпатті унікальний крафтовий шоколад під брендом Soyka, пише SEEDS.
Сьогодні у асортименті є шість базових смаків: гречаний шоколад на гречаному чаї, з кокосовим молоком, кіноа, амарантом і кеш’ю. З чистих какао-бобів з Венесуели вона створює 75% чорний шоколад. Майстриня каже, що створювати свої десерти почала для доньки.
«Пекти десерти почала, оскільки у доньки була алергія, і я боялася давати їй фабричні солодощі. Згодом пошуки всіляких цікавих рецептів і експерименти з солодкою випічкою привели мене аж до відкриття власної кондитерської. Кондитерську я створювала «на відчуттях», маючи досвід лише роботи кондитером», – розповіла майстриня виданню Varosh.
Юлія розповідає, що сьогодні мало хто робить його з какао-бобів. Хоч саме такий шоколад найбільш смачний і корисний. Сировину для шоколаду Юлія обробляє вручну. Вона закуповує какао-боби, перебирає, щоб не було пошкоджених або сміття. Далі боби обсмажують, охолоджують та мелють на меланжері.
Читайте також: Українські кондитери заходились виготовляти протитанкові їжаки з шоколаду
Меланжер – це млин з кам’яними гранітними жорнами, що перетирає какао-боби до гладкої текстури. Після цього проводять коншування шоколадної маси для насичення киснем. А далі відправляють на визрівання від 2 тижнів до місяця. Так розкривається смак і аромат шоколаду.
Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду Юлія поглиблено вивчала організацію бізнесу, пройшла навчання від Дія.Бізнес і склала маркетинговий план.
Паралельно вона здобувала знання у шоколатьє щодо основ створення шоколаду, щоб розуміти, в яких пропорціях і які компоненти базово додаються в процесі. Потім почала напрацьовувати авторську рецептуру.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!