Українці презентували в Італії культурну та кулінарну спадщину Бессарабії
Делегація з Бессарабії представила Україну на Міжнародному гастрономічному ярмарку Terra Madre, який відбувся в італійському Турині, пише SEEDS.
У заході взяли участь понад 600 виробників продуктів харчування з усього світу. Болград представляло сімейне підприємство «Балканські ястія» Сергія та Наталі Русєвих, повідомила Българска телеграфна агенция.
Читайте також: Український часник успішно продається в елітних супермаркетах Японії
«Наша участь у цьому престижному ярмарку була для нас честю і можливістю презентувати культурну та кулінарну спадщину Бессарабії», – поділилася Наталя Русєва спеціально для розділу “BG World” ВТА.
На українському стенді відвідувачі мали змогу спробувати та взяти участь у майстер-класах та презентаціях, присвячених традиційним стравам та продуктам з різних регіонів України. Серед них м’ясні страви від «Балканських страв», молочні продукти від «Бринзарні» (с. Приморське Ізмаїльського району) та вина від «Вінарії» (м. Ізмаїл).
Наталія Русєва продемонструвала традиційний болгарський бессарабський хліб, а відвідувачі мали змогу спробувати міліну (випічку) та м’ясні вироби сімейного підприємства.
«Окрім кулінарних пропозицій, українська делегація також представила проект «Шлях вина та смак української Бессарабії», а на різноманітних панелях та конференціях обговорювалися теми, пов’язані зі «збереженням біологічного різноманіття та розвитком стійких систем харчування в регіон», – розповіла Наталя Русєва.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!