«Україна – не Іран. Їдь дивитись на шафран»: на Волині репрезентували шафранове поле

0 477

Шафран – цінна пряність, яку активно використовують в кулінарії у якості приправи та барвнику. Останніми роками попит на нього активно зростає. Найбільшим виробником шафрану у світі є Іран. Проте немає такої культури, за вирощування якої не взялися б українці. Адже при правильному догляді шафран цілком може рости і на наших ґрунтах. Це доводить приклад поля, що знаходиться у селищі Борочиче Горохівського району на Волині, пише SEEDS.

Тут шафран вирощують на 4 га.

«На перший погляд можна подумати, що це відео поля Ірану, де вони – не дивина. Адже згадана країна – найбільший виробник шафрану у світі. Але це поле знаходиться в Україні. Тепер, знаючи, де це, ви можете приїхати в гості та насолодитися цією красою. Це не так далеко, як в Іран, тож запрошуємо», – говорить Олег Демченко, засновник компанії Crocus Pro.

До слова, найцінніше у шафрані – тичинки, саме їх використовують як спецію. Щоб зібрати один грам тичинок, потрібно більш ніж 200 квіток та більш ніж дві години ручної праці. Минулого року один грам такої спеції коштував 200 грн. Детальніше про це читайте у матеріалі «Елітна спеція з України: на Закарпатті збирають шафран».

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!