Українських фермерів спіткало нове лихо – не знають, куди дівати вирощену цибулю
Цьогоріч в Україні може згнити половина усієї вирощеної цибулі, до того ж цього року якісної цибулі дуже мало. Про це повідомив керівник фермерського господарства “АЛТАНАЛ” Олександр Червоний.
На його думку, 50% цибулі згниє в людей, через перевиробництво.
“Зараз така ситуація, що дуже велике перевиробництво цибулі, а ціна на неї дуже низька — 1,5-2,5 грн/кг”.
Фермери не знають, куди дівати вирощену цибулю. Нам простіше: маємо свої холодильники, де ми зможемо зберігати урожай. У кого їх немає, то продають одразу з поля і ніхто не бере. В кого цибуля збережеться до весни, то, думаю, ціна буде 5-6 грн/кг”, — прогнозує Олександр Червоний.
Проте фермер зазначив, що цього року дуже мало якісної цибулі. Зима була дуже тепла, всі шкідники перезимували в ґрунті, а також на полях багато гризунів, що значно впливає на якість овочів та їх собівартість через додаткові захисні обробки.
“Цього року робили вдвічі більше хімічних обробок. Собівартість цибулі виросла в рази, якщо минулого року це було до 3 грн, то цього року 4,5 грн”, — додав фермер.
За словами Олександра Червоного цього року у господарстві висадили 8 га озимої цибулі і 15 га ярої. Вся цибуля на зрошенні.
Як заробити на нішевих продуктах в Україні? В яке крафтове виробництво доцільно інвестувати і які технології допоможуть зібрати максимальний врожай?
Відповіді на ці питання Ви почуєте від провідних агрофахівців під час Міжнародної конференції:
“Ніші. Технології. Інвестиції” з циклу “Збільшення прибутків в агробізнесі”
від Sapienza.media
28 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі (МВЦ, Київ).
SEEDS.org.ua за інформацією Kurkul.com
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!