Український дистилят з чорнобильської води та яблук експортують до Британії
На Закарпатті випускають дистилят з артезіанської води та з яблук, що походять з Чорнобильської зони. Продукцію з України високо оцінили на британському ринку, розповів експерт з розвитку регіонального туризму Олександр Коваль.
“Розкажу вам про перший у світі продукт, сировина якого — яблука, походять з Чорнобильської зони. Це дистилят, міцний алкогольний напій зі специфічним смаком яблук, по-закарпатськи “яблучна палинька”. Воду для палиньки було видобуто з Юрського водоносного горизонту, що проходить безпосередньо у зоні ЧАЕС, зі свердловини глибиною 160 метрів”, – пише Олександр Коваль на своїй сторінці у Facebook.
Це результат наукових досліджень українських та британських вчених, які вивчають можливості використання земель у Чорнобильській зоні. Дистилят під назвою “Атомік” йде на експорт.
«Це приклад, коли культура виробництва та висока якість продукту на високому рівні оцінена британським ринком. Продукція йде на експорт. А ще, це приклад розвитку українського малого бізнесу з високими конкурентними позиціями», – додає експерт.
За його словами, 75% прибутку, що отриманий від реалізації продукції “Атомік”, буде спрямовано на захист дикої природи Зони відчуження та підтримку місцевих громад, що далі живуть на цих територіях.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!