Українські виробники втрачають великі гроші недооцінюючи виробництво сухофруктів
Ринок сухофруктів і горіхів в Україні зростає. Однак зміни в цьому секторі відбуваються швидше за рахунок імпорту, а не внутрішнього виробництва.
Незважаючи на наявний потенціал виробництва абрикосів і персиків, курагу в Україні практично не виробляють, а завозять з Туреччини. Вітчизняні сухофрукти представлені на ринку горіхів і сухофруктів в Україні в основному яблуками, родзинками і чорносливом. Про це свідчать результати дослідження Pro-Consulting.
«Аналіз ринку сухофруктів і горіхів в Україні свідчить також про зростання попиту на такі продукти, як курага, родзинки, чорнослив, фініки, інжир. Разом з тим, дослідження показує, що, незважаючи на наявний потенціал виробництва абрикосів і персиків, курагу в Україні практично не виробляють, а завозять з Туреччини.
Вітчизняні сухофрукти представлені на ринку горіхів і сухофруктів в Україні в основному яблуками, родзинками і чорносливом», – констатують експерти.
Площі під персиковими і абрикосовими садами в останні роки практично не змінилися, а вирощений на них урожай продається в свіжому вигляді в період збору або переробляється, але не методом сушки, уточнюють в компанії.
«Причиною такого стану речей є висока собівартість виробництва сухофруктів через подорожчання енергоносіїв», – пояснюють експерти.
SEEDS.org.ua за інформацією Pro-Consulting
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!