Українські кондитерські підприємства працюють на експорт не на повну потужність
Сьогодні продукція українських кондитерів є недооціненою з точки зору свого експортного потенціалу. Підприємства досі не можуть знайти гідну заміну втраченому російському ринку. Чи може за таких умов Україна змагатися з іншими учасниками ринку, говорили учасники тренінгу «SWEET TRADE: Як успішно експортувати солодощі, фрукти, ягоди та горіхи з України до Близького Сходу». Про це повідомляє UkraineFood.org.
Як розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак, обсяги щорічного імпорту цукру, меду, кондитерських виробів, а також овочів, фруктів, ягід, горіхів та продуктів їх переробки країнами Близького Сходу та ОАЕ, становить 25 мільярдів доларів. При цьому спостерігається тенденція стрімкого зростання.
Враховуючи логістичну близькість даного регіону до України, і те, що дані ринки загалом на 80-90% залежать від імпорту продуктів харчування,можна говорити про досить вигідні перспективи для української продукції.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!