Українські фермери навчилися збирати два врожаї за сезон
Багато українських фермерів вже навчилися конвеєрній технології вирощування та її комбінуванню з іншими ранніми культурами, відповідно, розібралися, як збирати на одній землі одразу два врожаї за сезон. Про це розповів директор компанії “Мнагор” Михайло Нагорняк.
На півдні Вінниччини, поблизу кордону з Молдовою, фермери традиційно вирощують ранню редиску. Зібравши її, висівають ультраранню солодку кукурудзу, тому збирають одразу два врожаї.
Фермер із Київщини Павло Йосипенко висіває овочевий горох, а потім солодку кукурудзу. Гібриди обирає ранні — Дейнеріс, Роттердам, Мармурова чи Білий Кролик. Адже починаючи із 22 червня день стає коротший і пізні сорти не встигають дозріти.
Перший качан коштує 10–15 грн. Із 30 соток вдається зібрати 20 тис. качанів і заробляємо 300 тис. грн. Щороку площі посівів солодкої кукурудзи в Україні тільки зростають.
“Завдяки потужному стартовому росту навіть у холодному ґрунті та достиганню за 68–69 днів наші надранні Дейнеріс і Роттердам мають великий качан. Дуже смачне зерно, бо суперсолодке — цукрів понад 22 відсотки. Ви отримаєте надранню продукцію, коли ціна доходить до 15–20 гривень за качан”, — розповідає директор компанії “Мнагор” Михайло Нагорняк.
SEEDS.org.ua за інформацією Gazeta.ua
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!