Українські дині скуповують поляки, роблять з них соуси для Японії
Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив “Широке” (Херсонська область) з 2013 року постачає на переробку в Польщу дині сортотипу Галія. Про це розповів фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Валерій Федоренко.
“З українських динь польське підприємство виготовляє сировину для соусу на експорт в Японію”, — сказав Валерій Федоренко.
За його словами, обсяг однієї партії динь для експорту на переробку в Польщі зазвичай становить 800 тонн.
Сортотип Галія дуже розповсюджений в Європейському Союзі. В Україні із цього сортотипу найвідомішими сортами вітчизняної селекції є Даяна та Берегиня.
У нинішньому році сезон баштанних в Україні завершиться в середньому на два тижні раніше, ніж роком раніше – у 2018-му, повідомляють аналітики проекту EastFruit.
Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, якщо в минулому році сезон реалізації динь і кавунів закінчився в середині вересня, то в цьому році виробники вже все частіше повідомляють про завершення сезону продажів.
На думку експертів, це пов’язано зі зниженням врожайності баштанних в країні через несприятливі погодні умови.
SEEDS.org.ua за інформацією AgroTimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!