Українське подружжя відкриває у Празі «Борщарню»
Подружжя з Кропивницького, яке вже кілька років живе в Празі, відкриває «Борщарню», де готуватимуть українські страви, зокрема і борщ.
Пара – Таша і Алекс – вирішила це зробити у розпал пандемії. Гроші на проєкт вирішили збирати на краудфандингу, де всього за тиждень відгукнулося кілька десятків українців.
Подружжя живе у Празі понад 3 роки. Розповідають, не вистачало українських страв, готували вдома і пригощали товаришів. Так з’явилися «Борщ-вечірки».
«Наш український борщ спробувало стільки народу. І всі, коли ми озвучили їм нашу ідею «Борщарні», вони так сказали: «Вау!» І так нас підтримали, що нам здалося – треба робити», – каже Таша.
Українці в Чехії – найбільша з етнічних громад. І, за словами подружжя, приміром, у Празі практично немає місць, де можна поїсти справжнього домашнього борщу і поспілкуватися з українцями. За їхніми словами, багато хто намагався відкрити такий заклад, але не вийшло. Нині ж, в умовах коронавірусної кризи, зробити це, здавалося б, ще важче.
Подружжя знайшло приміщення і почали робити там ремонт. Вкладали свої гроші, але для більшої впевненості вирішили відкрити краудфандинг (сторінки, на яких люди презентують свої ідеї та збирають кошти на їхню реалізацію) і попросити небайдужих українців допомогти. За тиждень зібрали майже півтори тисячі євро.
SEEDS.org.ua за інформацією Радіо Свобода
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!