Українці виготовляють унікальний гіпоалергенний аналог арахісової пасти
Арахісові пасти, популярний у всьому світі продукт, невдовзі потіснить з полиць унікальний український десерт. Все тому, що виготовляють його не з арахісу, а насіння соняшнику – воно не викликає різні алергічні реакції.
Хто став натхненником створення такої продукції, і як сприйняли новинку українці, SEEDS розповіла директор з маркетингу продуктової компанії “ТОП ЛІДЕР” Наталія Скразловська.
– З арахісу виробляють відому арахісову пасту. Як називається ваш продукт?
– Наш новий продукт називається соняшникова крем-халва La’STELLA. На українському ринку такого ще не було. Це розробка нашого директора. Ідея взята від арахісової пасти. Однак соняшникова паста виступає хорошим замінником для людей, у яких арахіс викликає різні алергічні реакції.
– Як давно в Україні виробляють такий унікальний десерт?
– Ми тільки-тільки виходимо на ринок з нашою крем-халвою. Виробляти її почали лише кілька місяців тому. А ось насінням ми займаємося вже 10 років. Наразі ми тільки в регіоні продаємо свою продукцію, але хочемо вийти на національний рівень.
Спочатку це був сімейний бізнес. Все починалося з виробництва кондитерського соняшника. Після цього ми задумалися над його переробкою. Почали насіння смажити – так і з’явилися ТМ “Привіт з колгоспу”, “Привіт від друга”, “Сила”.
– Судячи з назви “La’STELLA”, ви плануєте виходити зі своєю продукцією на закордонні ринки?
– Саме так. Для початку ми хочемо потрапити до рітейлу України. Наступним кроком будуть вже зарубіжні ринки. Найближчі і більш далекі.
У арахісової пасти є один важливий нюанс – алергія. В нашій крем-халві використовується соняшник. Це наш національний продукт, який алергію не викликає.
Для крем-халви ми використовуємо тільки кондитерське насіння. Чим воно відрізняється від олійного? У ньому багато білку. Тому саме з нього роблять халву.
– Що входить до складу крем-халви крім насіння? Секрет рецептури?
– Ніяких секретів. Смажене ядро соняшнику, подрібнене до ідеальної консистенції, джерельна питна вода. Все це перемішується, додається або цукор і ванілін, або какао, або кунжут.
Все залежить від сорту крем-халви: класична ванільна, з додаванням какао, і додаванням меду. Остання крем-халва абсолютно не містить цукру.
– Без цукру? Може такий продукт стати частиною дієт? Наскільки калорійна крем-халва?
– Калорійна. Але ми на це і розраховуємо. Трапляються такі ситуації, коли немає можливості пообідати – але можна з’їсти крем-халву і кілька годин не відчувати голоду. Ми створили спеціальну упаковку, невелику з ложечкою всередині. Сама крем-халва запаяна фольгованою етикеткою – вона не проллється, нічого не забруднить. Її можна спокійно покласти до сумочки і приберегти на потім.
Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!