Українці почали частіше купувати свинину: чому споживання зростає?

0 531

Протягом останніх років обсяги споживання свинини в Україні скорочувалися. Утім наразі цей вид м’яса знову набирає популярності. За попередніми прогнозами, обсяги продажів у 2021 році можуть сягнути найбільшого рівня за останні 8 років, повідомляє SEEDS.

Минулого року кожен українець в середньому з’їв 14,8 кілограмів свинини. За перше півріччя нинішнього року обсяги споживання цього виду м’яса вже зросли на 300 грамів на душу населення. За умови продовження позитивної динаміки, середній показник споживання у 2021 році складе 15,5 кілограмів. Це буде найбільший показник після 2013 року.

Варто зазначити, що обсяги споживання курятини, натомість, цього року мають знизитись. Утім, зміна споживчих настроїв на українському ринку м’яса відбувається досить повільно.

«Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька чинників, серед яких зростання внутрішнього виробництва. Свинина займає ніші, які звільняють інші види м’яса, насамперед курятина. Так, у 2021-му споживання цього виду м’яса скоротиться майже на 2 кг», — зазначив експерт аграрних ринків Продовольчої сільськогосподарської організації ООН Олександр Сікачин в коментарі для асоціації “Свинарі України”.

Читайте також: Закупівельні ціни на свиней: чого очікувати у серпні?

Нагадаємо, минулого тижня закупівельні ціни на свинину живою вагою в Україні зменшились у середньому на 2 гривні. Кілограм живця вартував від 42 до 43 кілограмів. У Асоціації “Свинарі України” зменшення цін частково пов’язують з маніпуляціями закупівельників навколо теми зростання ПДВ з 14% до 20%. Цього тижня ситуація на ринку живця має бути стабільною – ціни на свинину живою вагою залишаться на рівні минулого тижня, вважають аналітики Асоціації “М’ясної галузі”.

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!