Українці їдять занадто мало риби

0 282

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує дорослій людині вживати не менш ніж 22 кілограми риби на рік. Натомість українці в середньому споживають лише 15 кілограмів на рік. За словами Дмитра Загуменного, керівника Асоціації українських імпортерів риби та морепродуктів (UIFSA), однією з причин такої ситуації є те, що культура споживання таких продуктів у країні перебуває лише на стадії формування, повідомляє SEEDS.

Утім, позитивні зрушення на ринку вже спостерігаються. Наприклад, за останні 5 років обсяги імпорту червоної риби зросли вдвічі.

Популярним серед українських споживачів є минтай. Завдяки невисокій ціні ця риба – одна з найпопулярніших у світі. В Україну вона потрапляє з Аляски. Це не продукт аквакультури, а саме “дика” риба, яку виловили в природному середовищі. Хоча майже половина риби на світовому ринку вирощена штучно. Лише 10% риби, що імпортується в Україну охолоджена, решта – заморожена.

Збільшенню споживання риби українцями до рівня, який рекомендують лікарі, може сприяти популяризація таких продуктів, наприклад, шляхом рекомендації в кулінарних шоу, або поширення рецептів нескладних, але смачних страв з риби чи морепродуктів. В Україні вже існує кілька ресурсів, які виконують цю функцію. Наприклад Easyfish, де можна знайти рецепти та відеоінструкції з приготування від відомих кухарів.

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!