У Туреччині буде запущено Центр досліджень і розробок абрикосів
В турецькій провінції Малатья найближчим часом буде відкрито Центр досліджень і розробок абрикосів. Його метою оголошено збереження престижу фруктів у регіоні і пошук нових можливостей для зміцнення позицій на світовому ринку. Про завдання і можливості нового Центру розповідає FreshPlaza.com.
Туреччина з 1972 року займає в світі перше місце по виробництву абрикосів, і майже 95 % турецької кураги виготовляється в провінції Малатья. Про це нагадав професор, доктор Айсун Бей Карабулут, ректор Тургутского університету Озал в Малатьї. Центр буде працювати при університеті.
За словами професора, для студентів важливий практичний досвід, робота в лабораторії в селі. Це допоможе краще вивчити потреби галузі, домогтися більшого успіху в розробці нових технологій.
Сьогодні тільки 10-15% продукції споживається в Туреччині, а решта − експортується. Значну частку експорту становить курага, але вона продається в якості сировини. Сьогодні одним з основних завдань є розробка нових експортних продуктів на основі абрикосів і реалізація їх з більшим прибутком.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!