У світі викидають майже 30% всієї їжі
Згідно з останніми даними, близько 30% всієї їжі в світі викидається, а це практично 13 млрд тонн. При цьому переважно люди викидають фрукти і овочі – 45% від усієї кількості викинутої їжі. Про це розповіла співзасновник нідерландської компанії Kromkommer Шанталь Енгелен, виступаючи під час Європейського циркулярний Економічного Форуму 2019.
“В Європі звикли до цього, що фрукти та овочі повинні виглядати ідеально. В результаті близько 10% продуктів ніколи не доходять до нашої тарілки. Ось чому ми вважаємо, що настав час для рівних прав для всіх фруктів і овочів.
Ми йдемо за новим визначенням якості. Свіжий, безпечний і смачний замість того, щоб зосередитися на бездоганною зовнішності”, – зазначає експерт.
Зазвичай голландським фермерам доводиться 10-20% врожаю знищувати трактором через нестандартні розміри овочів. Компанія Kromkommer викуповує такі овочі та дає їм “друге життя”.
Бізнес-модель компанії, за словами Шанталь Енгелен, полягає в тому, що з таких кривих і нестандартних овочів роблять суп і продають його, покупець же таким чином “рятує” овочі.
Вона підкреслює, що у компанії є соціальна спрямованість, оскільки їх мета – змінити в суспільстві ставлення до споживання їжі. Також вони борються з місцевим законодавством, яке забороняє нестандартні овочі.
Дізнавайтеся більше про новітні ідеї, тренди та технології агробізнесу на конференції від агромедіа-агентства Sapienza “Збільшення прибутків в агробізнесі“, яка відбудеться 29 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі.
SEEDS.org.ua за інформацією Sapienza.media
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!