У Німеччині навчилися робити шоколад із квашеного вівса та дріжджів
На сьогодні різноманіття технологій виготовлення продуктів надзвичайно вражає! Цього разу маємо цікаві новини з Німеччини. Тут вченим вдалося створити шоколад при використанні квашеного вівса та дріжджів, пише SEEDS.
Так, ця технологія була започаткована мюнхенським стартапом Planet A Foods. Його представникам вдалося розробити процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао.
Зокрема, над новою технологією працювали брат та сестра – вчені Максиміліан та Сара Маркварт.
«Ми по-особливому квасимо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак какао», — говорить доктор Максиміліан Маркварт.
Ще однин інгредієнт, яким замінюють какао-масло, отримують за допомогою точної ферментації.
У якості сировини Planet A використовує патоку. Вона здійснює живлення олійного штаму дріжджів, здатного виробляти еквівалент какао-масла.
При поєднанні вищезазначених інгредієнтів вчені й отримують шоколад без какао.
Читайте також: Майстерня крафтових шоколадних виробів працює у Запоріжжі
До слова, завдяки своїй розробці спеціалісти прагнуть зменшити тиск на ланцюжки постачання какао. Адже наразі глобальний попит на нього досяг 5 млн т щороку.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram«Ми починаємо з какао та шоколаду. Якщо зміна клімату сильно вдарить, пропозиція какао зменшиться. Виникає аспект ризику поставок», – зазначив Максиміліан Маркварт.
Youtube та Підписуйтесь!