У Львові виготовляють унікальний сухий бограч
Не так давно підприємство «Фрут банк» з Львівщини змінило напрямок діяльності. Тепер замість виробництва джемів, виготовляють борщі та супи швидкого приготування, пише SEEDS.
Частину продукції львівські підприємці відправляють захисникам – за 10 місяців такої діяльності військовим передали понад 4000 пакетів сухих наборів. А це 24 тисячі порцій або 14 тисяч літрів готової страви: борщі, горохові та грибні супи, а також бограчі.
«Ми самі висушуємо свіжі овочі та фрукти використовуючи унікальну технологію інфрачервоного сушіння, завдяки якій в продукті зберігаються усі її природні смакові якості, а також усі поживні речовини і мікроелементи.
За допомогою такої технології волога з продукту видаляється поступово, без руйнування структури тканин продуктів.
Особливою цінністю цього типу сушіння є те, що при такому висушуванні не потрібно нагрівати продукцію до високих температур, таким чином максимально зберігаються усі її корисні властивості», – повідомляють представники компанії на офіційній сторінці у Фейсбук.
Читайте також: В Україні цього року буде достатньо кавунів, – баштани з’явилися і на Вінниччині
До того ж такі супи та борщі займають дуже мало місця. Пакет сухого борщу на 5 порцій важить всього 330 г. А ось на його виготовлення йде аж 2 кг свіжих продуктів. Термін зберігання такого сухого борщу – 1 рік.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!