У Казахстані налагоджують виробництво шоколаду з верблюдячого молока
Новини із Казахстану! Тут планують запустити виробництво шоколаду з верблюжого молока. Рік тому місцевий фермер виграв грант на суму 3 млн тенге за держпрограмою «Дорожня карта бізнесу-2025» та спільно зі своєю дружиною відкрив сімейний бізнес. Селяни почали виготовляти шубат, пише SEEDS.
«Верблюдяче молоко переробляється за спеціальною технологією і продається в гарному посуді. Подружжя відвантажує замовникам 700 літрів шубату на місяць», – повідомляє apk-news.kz.
До слова, фермер прагне розширити межі свого бізнесу.
«Верблюдяче молоко в два-три рази багатше мінералами, ніж коров’яче і кобиляче молоко. Ми переробляємо молоко за допомогою напівавтоматичного пристрою. У майбутньому хочемо розширити бізнес та виробляти шоколад із верблюдячого молока. Також у планах продавати верблюдяче м’ясо та жир із горба верблюда у спеціальній упаковці», – розповів підприємець.
Нагадаємо, що у Німеччині навчилися робити шоколад із квашеного вівса та дріжджів. Так, ця технологія була започаткована мюнхенським стартапом Planet A Foods. Його представникам вдалося розробити процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао. Детальні про це читайте у нашому матеріалі.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!