У Казахстані налагоджують виробництво шоколаду з верблюдячого молока

0 200

Новини із Казахстану! Тут планують запустити виробництво шоколаду з верблюжого молока. Рік тому місцевий фермер виграв грант на суму 3 млн тенге за держпрограмою «Дорожня карта бізнесу-2025» та спільно зі своєю дружиною відкрив сімейний бізнес. Селяни почали виготовляти шубат, пише SEEDS.

«Верблюдяче молоко переробляється за спеціальною технологією і продається в гарному посуді. Подружжя відвантажує замовникам 700 літрів шубату на місяць», – повідомляє apk-news.kz.

До слова, фермер прагне розширити межі свого бізнесу.

«Верблюдяче молоко в два-три рази багатше мінералами, ніж коров’яче і кобиляче молоко. Ми переробляємо молоко за допомогою напівавтоматичного пристрою. У майбутньому хочемо розширити бізнес та виробляти шоколад із верблюдячого молока. Також у планах продавати верблюдяче м’ясо та жир із горба верблюда у спеціальній упаковці», – розповів підприємець.

Нагадаємо, що у Німеччині навчилися робити шоколад із квашеного вівса та дріжджів. Так, ця технологія була започаткована мюнхенським стартапом Planet A Foods. Його представникам вдалося розробити процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао. Детальні про це читайте у нашому матеріалі.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!