Десятки ресторанів у Дубаї перестали викидати харчові відходи, – їх доставляють на переробне підприємство. Уже кілька років місцевий стартап збирає харчові відходи в ресторанах міста. Із залишків їжі роблять добрива, пише SEEDS.
Зібравши харчові відходи, їх сортують. Потім компостують. Процес триває від 8 до 12 тижнів, повідомляє NTDUkraine.
Читайте також: Розорювання схилів України: як запобігти деградації ґрунтів
«Ми живемо серед пісків, але можемо перетворити їх на родючий ґрунт. Так ми допоможемо сільськогосподарському сектору, а також захистимо та зміцнимо продовольчу безпеку країни.
Під час компостування відходи треба постійно перевертати. Також потрібне природне сонячне світло й тепло. Це гарантує, що процес пройде як слід», – переконаний Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії.
До компостування також залучають бактерії, гриби та дощових черв’яків. Готове добриво пакують у мішки. Потім воно надходить на ферми в усіх Арабських Еміратах.
У переробній компанії називають добриво «коричневим золотом». Але їхня діяльність корисна не тільки фермерам.
«Ми позбавили звалища тисячі тонн харчових відходів. Так вдалося запобігти попаданню в атмосферу 1,2 тонни вуглекислого газу», – каже Юсеф Чехад.
Стартап робить добрива з 2021 року. Харчові відходи йому постачає понад сто ресторанів.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!