М’ясо з постраждалих від АЧС ферм пропонують переробляти на тушонку
В Україні, нарешті, затверджено Наказ про компартменти, згідно з яким господарство, що має відповідний статус із погляду біобезепеки, може вільно реалізовувати свою продукцію навіть в умовах наявності в країні африканської чуми свиней. Про це повідомила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.
“Це було б справедливо, адже інші країні з АЧС, де існує компартменталізація, не позбавлені можливості експорту. Ми можемо виробляти й безпечне перероблене м’ясо.
Так, сьогодні ми, як Асоціація тваринників, звертаємося до президента щодо внесення необхідних змін до Інструкції з боротьби з АЧС, щоби було впроваджено механізм переробки м’яса з постраждалих від африканської чуми господарств на тушонку – за прикладом Польщі”, – каже Ірина Паламар.
“Ще одним напрямом, який ми хочемо реалізувати в межах угоди про ЗВТ, є експорт до ЄС нашої яловичини, яка є досить конкурентною як за якістю, так і за ціною”, – додала голова Асоціації тваринників України.
SEEDS.org.ua за інформацією Agropolit
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!
И кормить тех кто это предлагает