Всі українці чи не щодня вживають овочі та фрукти. Їх споживають свіжими, або ж додають до різних страв. Однак не всім відомо, що деякі з цих продуктів є найтоксичнішими. А все через величезну кількість пестицидів та гербіцидів, пише SEEDS.
Щорічно робоча група з охорони навколишнього середовища EWG озвучує список найтоксичніших овочів та фруктів, закликаючи виробляти продукцію з найменшим вмістом пестицидів.
Читайте також: Садівництво рятує від хронічних та психічних захворювань
Найновіший рейтинг з 9 продуктів рослинного походження, які є найбільш забрудненими виглядає так:
- Яблука Пестициди чіпляються за шкірку яблука та можуть абсорбуватися під нею. Ретельно мийте фрукти та очищайте їх перед їжею.
- Солодкий перець Комахи люблять ці солодкі хрусткі овочі, і якщо ви не купуєте екологічно чисті перці , то споживаєте всі види шкідливих пестицидів.
- Селера На кожному гроні селери можна знайти велику кількість хімікатів, і, враховуючи, що селера — це рослина, що поглинає воду, яка витягує рідину (і токсини) з ґрунту, можна зрозуміти, що буквально ви їсте отруту.
- Персики Якщо ви любите персики, вибирайте консервовані, а не свіжі. Ці соковиті фрукти за рівнем токсинів знаходяться прямо за селера .
- Нектарини Ці «персикові кузени» також нафаршировані хімічними речовинами, і в них ще тонша шкіра, щоб вбирати їх.
- Шпинат Комахи настільки люблять ласувати шпинатом, що фермери повинні поливати його хімічними речовинами, щоб уберегти рослину. Вгадайте, що вбирається у кожен лист?
- Груші Як і яблука, ці плоди постійно обприскують, щоб позбутися кліщів, попелиці, яєць молі та безлічі інших шкідників.
- Малина та чорниця. Комахи дуже люблять ці ягоди, а плоди настільки ніжні, що можуть розвалитися прямо на кущі. Звичайно, вони просякнуті добривами для зростання та стабільності, а також абсолютним коктейлем пестицидів, щоб комахи їх не поїдали.
- Картопля По-перше, «око» картоплі обробляють пестицидами, щоб комахи не з’їли паростки. Потім їх обприскують гербіцидами, щоб поряд із ними не росли інші рослини, пише medicalanswers. В основному картопля піддається впливу хімікатів щотижня протягом усього вегетаційного періоду, внаслідок чого хімічні речовини накопичуються у серцевині кожного бульби.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!
Потрібно було вказати, що це стосується овочів та фруктів вирощених агрофірмами. Дома я не обробляю нічим ні яблуні ні груші. Це правда, що в них можуть бути черв’яки, але такі яблука перед зберіганням можна просто почистити і переробити на повидло. А зелень та перець ростуть на грядках удобрених перегноєм. Так що в мене на столі ці всі продукти безпечні.