ТОП-5 рецептів приготування корисної паски із вівсяних пластівців
Головна страва світлого свята Великодня – смачна й оригінальна паска. І досить часто для приготування смаколиків для святкового столу господині шукають нові рецепти. Експерти компанії “Добродія” зібрали п’ять рецептів незвичайних і корисних пасок із вівсяних пластівців, які дуже легко приготувати, пише SEEDS.
Супершвидка вівсяна паска в мікрохвильовці
Інгредієнти:
- 70 г вівсяних пластівців;
- 50 мл молока;
- 1 яйце;
- 40 г меду;
- 50 г сухофруктів;
- 50 г горіхів;
- 50 г цукатів;
- 50 г вареного згущеного молока
Приготування
- До вівсяних пластівців додайте молоко, подрібнені сухофрукти, горіхи і мед, яйце. Все ретельно перемішайте, дайте настоятись і викладіть у форму. Випікайте паску в мікрохвильовці приблизно 2-3 хвилини.
- Готову паску остудіть, змастіть зверху вареним згущеним молоком, прикрасьте нарізаними цукатами. Можна використовувати традиційний білковий крем і присипку.
Паска за Дюканом
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 4 ст.л
- яйця – 3 шт
- розпушувач – 5 г
- цукрозамінник – 10 г
- сухе знежирене молоко – 7 ст.л
- кукурудзяний крохмаль – 20 г
- сухі дріжджі – 4 г
- молоко знежирене – 2 ст.л
- яєчний білок – 1 шт
- ваніль – на смак
Приготування:
- Для приготування опари до дріжджів додайте цукрозамінник, а потім — тепле знежирене молоко. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Покладіть сухе молоко, знову перемішайте.
- Відставте у тепле місце на 10 хвилин.
- У глибокій мисці збийте виделкою 2 яйця та 1 жовток (близько 2 хвилин).
- Додайте всі сипучі компоненти (крім дріжджів), перемішайте.
- Залийте опару, цукрозамінник та молоко. Перемішайте та одразу поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хв. Щоб тісто не витікало з форми, посипте дно крохмалем.
- Для помадки збийте білки до густої консистенції та покрийте нею вершечки паски.
Паска з вівсянки з сухофруктами
Інгредієнти:
- варене згущене молоко – 200 г
- вівсяні пластівці – 70 г
- молоко – 50 мл
- сухофрукти – 50 г
- фундук (або на ваш смак) – 50 г
- цукати – 50 г
- мед – 40 г
- одне яйце.
Приготування:
- Швидко робимо тісто: поміщаємо вівсяні пластівці в посуд, туди ж вливаємо молоко, кладемо яйце, все разом перемішуємо.
- Подрібнюємо, порізавши на шматочки інжир (будь-які інші сухофрукти), подрібнюємо горіхи і додаємо в загальну масу.
- Також додаємо мед.
- Всі разом перемішуємо. Масу кладемо в форму для приготування паски.
- Крім звичайної форми підійдуть невеликі форми для кексів, в які можна розкласти тісто.
- Готуємо, поставивши в мікрохвильову піч при низькій потужності – 3-4 хвилини.
- Промащуємо зовні вареним згущеним молоком і красиво оформляємо, присипаючи з усіх боків горішками.
Веганська паска без глютену у рожевій глазурі на малиновому соку
Інгредієнти:
- ¾ склянки цільнозернового рисового борошна
- ¼ склянки вівсянки чи вівсяного борошна (без глютену)
- ¼ склянки кокосової стружки
- ¼ склянки кокосового цукру
- 1 ч. л розпушувача
- ¼ склянки кукурудзяної олії (чи будь-якої іншої без запаху)
- ¼ склянки мигдалевого молока
- ¼ склянки апельсинового соку
- 1 ст. л меленого насіння льону
- 1 велика морква
- 1 середній банан
- ½ склянки світлих родзинок
- 1 жменя волоських горіхів
- 1 жменя гарбузового насіння
- 1 ст. л кориці
- ½ ст. л сухого імбиру
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 175 С.
- Подрібнену в блендері вівсянку змішуємо з борошном і кокосовою стружкою, додаємо цукор, розпушувач і спеції.
- Натираємо моркву, розминаємо виделкою банан.
- З’єднуємо всі рідкі інгредієнти: олію, сік, молоко. Сюди ж додаємо насіння льону та виливаємо в суху суміш.
- Додаємо родзинки, горіхи, гарбузове насіння, добре перемішуємо та складаємо у форму для випікання, змащену олією. Діаметр форми — 90 мм, заввишки — 110 мм. Важливо дотримуватися цих розмірів, адже безглютенові паски досить примхливі у випіканні.
- Випікаємо приблизно 50 хвилин.
- Вкрити рожевою веганською глазур’ю. Щоб її приготувати, візьміть 55 г цукрової пудри, додайте 1,5 ст.л соку малини та збийте до однорідної консистенції.
Вівсяно-кокосова паска
Інгредієнти:
- вівсянка (перемолоти до стану борошна) – 150 г
- кокосова стружка – 50 г
- яблучне пюре – 110 г
- молоко нежирне – 100 мл
- вода – 100 мл
- сухе молоко – 30 г
- яйця – 4 шт
- родзинки і цукати на смак
- розпушувач і сода – на кінчику ножа
- домашній сир – 100 г
- банан – 0,5 шт
- полуниця – 3 шт
- мак
Приготування:
- Змішуємо усі складові, окрім білків у тісто.
- Білки збиваємо у піну та обережно вводимо у густу масу. Ретельно перемішуємо.
- Розкладаємо у форми (форму заповнюємо повністю – ця пасочка не підніметься високо). Випікаємо 40 хв при 180 градусах.
- Робимо вершечок – змішуємо у блендері домашній нежирний сир, банан та полуницю до стану однорідної маси. Викладаємо на вистиглу паску, посипаємо маком. Зберігаємо у холодильнику.
Смачної паски! Святкуйте з користю!
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!