Тепличники з Одеси почали вирощувати бейбі-базилік
Мікрогрін віднедавна став трендом здорового харчування в Україні. З кожним днем різновидів мікро-зелені, якою смакують наші співвітчизники, стає дедалі більше, пише SEEDS.
Нещодавно в одеському тепличному господарстві “Порція Здоров’я” почали вирощувати бейбі-базилік. Це абсолютно нова позиція асортименту, пише на своїй сторінці у Facebook український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
“Основні ринки збуту господарства – торгові мережі Одеси та HoReCa. На етапі збуту продукції “Порція Здоров’я” кооперується з приватним тепличним господарством із села Усатове (Біляївський район), що спеціалізується на вирощуванні їстівних квітів, таких як шафран”, – йдеться у повідомленні.
Наразі одеські тепличники розглядають можливість співпраці з мережею ресторанів у Києві. І це далеко не останнє новаторство фермерів.
“Зараз у господарстві організовують експериментальну ділянку для гідропоніки (без ґрунту, тобто на воді, що здобрена мікро- та мікроелементами), нарощують посівні площі, збільшуючи поверховість наявних стелажів, та готуються до сертифікації за системою “Органік Стандарт”, – пише український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!