Сушіння та заморожування є перспективними нішами для експорту продукції українських виробників – Андрій Ярмак
Cушіння та заморожування продукції є перспективними нішами для українських агровиробників з великим експортним потенціалом. Про це заявив економіст інвестиційного центру Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак під час п`ятої національної конференції «Мільон із гектара», яка відбулася сьогодні у Києві.
Говорячи про сушіння, економіст ФАО пояснив, що це може бути як сировина для виготовлення лікарських препаратів, трав’яних чаїв, настоянок, харчових продуктів, або ж безпосередньо готова продукція.
“Тут все залежить від того, що саме сушити. Але в будь-якому випадку це – можливості для експорту», – зазначив Андрій Ярмак.
У той же час, попит на заморозку зростає швидко завдяки сегменту HoReCa.
“Варто тільки дивитися на можливості цього сегмента ширше. Адже заморозка – це не тільки ягоди! Це і дикороси, гриби, фрукти, навіть яблука, а також широкий спектр овочів, трави і інше!
Смачні продукти – виготовлені із замороженої сировини, адже ягоду або інші плоди можна збирати у фазі повної стиглості! Потенціал зростання сегмента надзвичайно високий, але варто дбати про ефективність з самого початку! А головне: заморозка – це експорт», – резюмує Андрій Ярмак.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!