Сучасні технології виробництва вівсяних пластівців зберігають до 85% корисності продукту

0 832

Проблема здорового харчування привертає все більше уваги в світі. Найбільш доступним і при цьому корисним для організму людини продуктом є вівсяні пластівці. Про те, яку саме користь отримуємо від споживання вівсяних пластівців, про сучасні технології їх промислової обробки, що дозволяє зберегти до 85% первинних властивостей продукту, а також чому традиційну вівсянку потрібно їсти не менше трьох разів на тиждень — читайте в нашому матеріалі.

«Високопродуктивне обладнання дозволяє зберегти більше вітамінів, мінералів, мікро- і макроелементів вівсяних пластівців»

Як стверджує Ірина Брославцева, директор торгового дому компанії ТОВ «Добродія Фудз», що займається виробництвом вівсяних пластівців, практично будь-який такий продукт корисний для організму людини. Однак багато що залежить від обладнання, яке використовує виробник. Сучасне, високопродуктивне обладнання дозволяє зберегти більше вітамінів, мінералів, мікро- і макроелементів.

«Раніше зерно вівса фактично варили в чанах у воді та піддавали впливу високих температур в процесі виробництва. Після цього у вівсянці залишалося не так багато корисних речовин.

Якщо говорити про сучасні технології, то на сьогодні відбувається обробка зерна під впливом пару. Це так звана ГТО – гідротермічна обробка. Вона займає всього близько 30 секунд. Пар дуже глибоко потрапляє в мікротріщини і зміцнює ядра зерна. Також він дає можливість зберегти до 85% від початкового вмісту макро- і мікроелементів і мінералів», – зазначає Ірина Брославцева.

Під час гідротермічної обробки вівса відбувається знезараження самого зерна. Крім того інактивується фермент пероксидази, який призводить до розщеплення жирів, будучи своєрідним каталізатором цього процесу, додає Ірина Красовська, головний технолог виробничого комплексу ТМ «Добродія» компанії Agricom Group.

«Таким чином, гідротермічна обробка дозволяє продовжити термін зберігання продукту, поліпшити його смак, змінює колір. Цей технологічний процес використовують не всі виробники. Якщо не застосовувати гідротермічну обробку, пластівці можуть кришитися», – зазначає фахівець.

«У складі вівсянки міститься бета-глюкан, що поліпшує імунітет організму людини»

На думку дієтолога Анни Пащенко, вівсяна каша не тільки покращує роботу імунної системи, є джерелом складних вуглеводів, рослинного білка, клітковини, вітамінів групи B і широкого спектру мінералів. Вона також надзвичайно багата бета-глюканами.

«Бета-глюкани – це полісахариди з мономерів D-глюкози, пов’язані бета-глікозидними зв’язками. Бета-глюкани є потужними імуномодулюючими агентами, тобто речовинами, які покращують роботу імунної системи.

Ефективність бета-глюканів залежить від їх молекулярної маси, структури і щільності. Бета-глюкани, що входять до складу вівсянки, мають ту молекулярну масу, структуру і щільність, яка забезпечує їх високу ефективність», – зазначає Анна Пащенко, підкреслюючи, що вівсяну кашу необхідно вживати не менше, ніж три рази на тиждень.

За словами дієтолога, найбільш сприятливим для організму є вживання продукту під час першого або другого сніданку.

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!