Створено натуральний пестицид з перцю чилі
Ідеться про незвичне застосування молекул перцю чилі. Вчений Алехандро Торрес з мексиканського стартапу Applied Biotech зумів отримати натуральний пестицид з капсаїціноїдів – молекул, які надають перцю «пекучості». Відкриття стало майже випадковим. Про незвичне застосування перцю повідомляє agropages.
Вчений працював над експериментами, необхідними для своєї дисертації, і отримав дивні результати. Дослідним шляхом доведено, що багато тварин, комахи, гриби та бактерії не можуть переносити велику кількість молекул капсаїціноїдів, і дана хімічна сполука може використовуватися для захисту від грибів та тварин. Тому дослідник припускає, що перець чилі здатний замінити традиційні хімічні пестициди в агросекторі, і тим самим надасть можливість вирішувати проблеми співіснування людини з природою без отрутохімікатів.
Алехандро Торрес зазначає, що для отримання 1 кг капсаїціноїдів потрібно 5 тонн перцю чилі., і це, за підрахунками вченого, еквівалентно 30 футбольним полям сільськогосподарських земель. Замість величезних просторів землі для вирощування перцю чилі, в стартапі Applied Biotech для розробки і отримання необхідних молекул пропонується використовувати технологію біореактора.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!