Спекти хліб, розписати пряник та поспати на вулику можна у садибі «Медові Роси» на Одещині
150-річний будинок власного дідуся на Одещині відремонтувала бджолярка у четвертому поколінні Алла Чаус. Тепер тут туристична садиба “Медові Роси”. Відвідувачі можуть не лише побувати на пасіці та скуштувати смаколики, а й сфотографуватися на лавандовому полі та взяти участь у майстер-класах, повідомляє SEEDS.
“Я підновила хату, розмалювала її візерунками за етнічними мотивами, також назбирала різного старовинного домашнього начиння: прядки, гасові лампи, посуд та ін. Так прикрасили садибу. Ми з мамою збираємо старовинні рецепти. Традиційні страви тут збереглися, оскільки Ясенове Перше (село, де розташована садиба) колись було козацьким зимівником”, – розповідає Алла Чаус.

Спочатку пасічниця облаштовувала садибу лише для власної родини, але коли побачила велику зацікавленість відновленим обійстям, вирішила почати займатися зеленим туризмом.
Господиня “Медових Рос” намагається залучати до звичаїв та традицій і людей, які відвідують садибу. Туристам пропонують переночувати на лежаках, що розміщені над вуликами (апітерапія), а ще – на свіжому сіні. Тут є майстер-класи з виготовлення традиційного хліба, розпису медових пряників, виробництва ароматних свічок з травами, а також створення ляльок-мотанок. Саме тому “Медові Роси” охоче відвідують як дорослі, так і діти.
Звичайно ж у садибі є пасіка. Тут можна не лише подивитися як живуть бджоли та скуштувати мед, а й спробувати качати солодкий смаколик. Алла Чаус не підгодовує бджіл цукром, а ліки для комах виготовляє з натуральних інгредієнтів: полину, чистотілу та ін.
SEEDS за матеріалами UHBDP
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!