Солеїн: революційна технологія виготовлення їжі з повітря від фінських вчених
Неймовірне відкриття — науковці навчилися робити їжу з повітря. У Фінляндії вчені винайшли революційну технологію зі створення їжі буквально з повітря.
Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.
«Винахідники свій продукт називають «солеїн» і переконані, що він може стати повноцінною альтернативою м’ясу та молоку. Для його виробництва потрібен вуглекислий газ, мікроби, вода, вітаміни та мініатюрний біореактор. Отриманий продукт схожий на борошно жовтого кольору. Його можна використовувати як основу для багатьох страв. Наприклад, шніцеля», — йдеться в повідомленні.
Винахідники технології кажуть: головна перевага в тому, що цю їжу досить просто виростити в лабораторії.
«Фінський уряд виділив на розвиток стартапу понад п’ять мільйонів доларів. Вивести свій продукт на ринок розробники сподіваються вже за два роки», — підкреслюють науковці.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!
Возможно, что плохой перевод с финского. А макро-и микроэлементы откуда будут брать?
Формально овощи, выращиваемые на гидлропонике или аэропонике – также из воздуха.