Смажені огірки: селекціонери у Нідерландах адаптували “зелених” для приготування

0 220

Смажені огірки, або такі, які пройшли іншу термічну обробку є типовим елементом страв азійської кухні. У європейських країнах же споживають овоч переважно у свіжому вигляді. Справа у тому, що більшість сортів огірків характеризуються високим вмістом вологи, що заважає їх приготуванню. Утім, цю проблему вже вирішено, оскільки нідерландська компанія Rijk Zwaan селекціонувала новий сорт – Wokcue, повідомляє SEEDS.

Цей різновид огірків можна культивувати звичним способом, але сорт добре підходить і для органічного виробництва.

Перевагою Wokcue є те, що, коли їх смажити без серцевини, ці огірки, на відміну від традиційних, залишаються хрусткими, соковитими та достатньо твердими, йдеться на сайті компанії-селекціонера огірка.

“Перший китайський сорт огірків, який підходить для високотехнологічного вирощування в теплиці. Середня довжина плоду складає 30-32 сантиметри. Середня маса плодів – близько 300 грамів. Характеризуються вищий вмістом сухої речовини, ніж у довгого англійського огірка та відмінно підходять для страв WOK і смачних китайських салатів”, – зазначають в Rijk Zwaan.

Читайте також: Виготовляти соломинки для напоїв з огірків пропонує американський винахідник

Огірки можна не лише смажити, з них ще й виготовляють їстівні соломинки для напоїв. Кінцева мета створення огіркових соломинок – допомогти мінімізувати пластикові відходи. Виготовляє такий “посуд” американець Томас Адейр. Поки що це лише гарна ідея та стартап на початковому етапі. Для втілення задуму Томас наразі накопичує капітал на платформі для збору інвестицій kickstarter.com

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!