Скільки сала та м’яса їдять українці?
Лише за останні п’ять років українці скоротили обсяги споживання сала на третину. Зараз у середньому громадяни з’їдають по 2,1 кілограма сала на рік. Середнє ж споживання м’яса, згідно з прогнозами, цього року становитиме 45,5 кілограма, повідомляє SEEDS.
Ці показники помітно нижчі, ніж середньоєвропейські, оскільки середньорічне споживання м’яса в ЄС становить 67,6 кілограма. У той час, як у європейських країнах обсяги вживання м’ясопродуктів через піклування про довкілля та здоров’я протягом останнього десятиліття переважно скорочуються, в Україні протягом останніх років вони зростали. Так, у 2017 році українці в середньому купували 44,5 кілограма м’яса на рік, а у 2020 році – вже 46,8 кілограма, повідомляють аналітики Meat-Inform. Утім цього року в Україні споживання дещо скоротиться – до 45,5 кілограма.
Споживання сала скоротилось з 2,6 кілограма на рік у 2017 до 2,1 кілограма у 2020. Цього року обсяги вживання сала мають залишитися на рівні показників 2020.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!
При моей пенсии 2054 гривны, такие продукты не существуют. К стати, это и является объяснением причины снижения потребления ВСЕГО !