Сироварня Закарпаття приваблює туристів різнокольоровим крафтовим сиром

0 877

Чорний, жовтий, червоний, а ще синій та зелений. Саме таких кольорів виготовляють сири в сироварні міста Перечин, що на Закарпатті. Підприємство діє неповних два роки, але своїх споживачів має далеко за межами регіону.

Виготовляють продукт на основі фермерського молока. Його пастеризують, підігріваючи його до 60-ти градусів, а через півгодини охолоджують. Вже готовий сир у формі пресують з обох боків, щоб надати йому звичної круглої форми.

Справжньою “зіркою” виробництва є чорний сир. Такий колір йому надає чорнило каракатиці, що доводиться купляти за кордоном. Вартість всієї голівки сиру близько 800 гривень.

Поруч з ним на поличках зберігаються “діаманти Карпат”. Зі смаком часнику, обкатані в чорний перець та червону паприку. Через високу вологість сир може вкривати пліснява, але виробник знайшов вихід.

Сировар Олексій Синельников запевняє, що з владою Перечинської ОТГ є повний діалог. Зокрема за словами міського голови Івана Погоріляка, щоб ще більше привабити туристів, запланували чимало проектів.

Ще однією привабливою зоною стане парк відпочинку. Перечинська міська рада вже виділила 2 гектара земельної ділянки для його облаштування.


Дізнатися про перспективні країни для експорту агропродукції, українські виробники зможуть вже 19 лютого на конференції 

“Збільшення прибутків у міжнародній агроторгівлі”.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Телекомпанія М-студіо

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!