Сировари з Львівщини виготовляють незвичайний сир з ягодами чорниці та ялівцем

0 285

За 20 км від Львова, у селі Мильчиці, українські сировари створюють незвичайні сири під брендом “Гарбузовий рай”: коров’ячий із ягодами чорниці, з білою пліснявою та ялівцем, а також камамбер з чорнилами каракатиці, пише SEEDS

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка. Вони розповідають, що назвали сироварню на честь домашнього улюбленця – собаки Гарбузика.

Варить та проводить дегустацію сирів подружжя у приміщенні колишньої старої австро-угорської школи 1870 року, яку спочатку орендували, а пізніше купили та зробили капітальний ремонт.

Читайте також: Українським фермерам вдалось за рік відновити вирощування овочів після підриву Каховської ГЕС

Фішками «Гарбузового раю» є сири «Ґодз», «Магура», «Верде», а також «Говерла». «Ґодз» – це сирні кульки розміром з тенісний м’ячик, де всередині – сир з часником, а ззовні чорний перець, пише newfood.media.

«Магура» – пірамідки з травами, обкатані у копченій паприці. Такий сир споживають свіжим від 7 днів і ставлять на витримку до року. На ранніх стадіях він виглядає більше як домашній, а через місяців три матиме структуру пармезану.

«Верде» – це кульки з горіхами, зовні покриті базиліком і орегано. Також є «Довбуш» – сир з блакитною цвіллю, на відточення рецептури якого пішло 2 роки.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!