Швидкий обід по-українськи: у продажу з’явилися заморожені крем-супи
Суп – невід’ємна складова української гастрономічної традиції. У більшості родин саме суп або борщ (що по суті є також різновидом супу) вважається повноцінним обідом. Утім, швидкий ритм життя та зайнятість не завжди дозволяє виділити годину-дві на приготування юшки. Українська компанія з Маріуполя знайшла рішення цієї проблеми – заморожений суп. Для приготування продукту його варто лише розігріти. Завдяки технології швидкої заморозки продукт втрачає мінімум поживних речовин, повідомляє SEEDS.
Виготовляє “швидкі” крем-супи подружжя – Марія та Сргій Бубнови. Минулого року вони заснували виробництво під ТМ “Азовська фабрика-кухня”. Раніше підприємці виготовляли мариновані овочі, набори для борщу, миті та варені овочі. У 2020 році в Бубнових з’явилася ідея виготовляти суп. Продукцію поки що реалізують у магазинах Маріуполя. Для цього придбали автомобіль-рефрижератор, йдеться на сторінці Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України”.
“Ми подумали, що мати вдома у морозилці готовий заморожений крем-суп дуже зручно. Діти, прийшовши зі школи, можуть самі його розігріти та пообідати, поки батьки на роботі. Зараз виготовляємо гороховий, грибний та сирний крем-суп, також є картопляне пюре. Ці страви зварені та розлиті дозатором у картонні стакани по 300 мілілітрів, а потім швидко заморожені при низькій температурі. Така технологія дозволяє зберегти усі корисні мікроелементи, не змінивши склад та смак продукту”, – каже Марія Бубнова.
Наразі підприємці планують розширяти реалізацію супів не лише на Донеччині, а й в інших регіонах країни. Для цього Бубнови ведуть перемовини з представниками супермаркетів та мереж АЗК.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!