Щороку в Україні збільшується виробництво продукції з використанням амаранту

0 13 219

Лише за один рік об’єм продукції, яку виготовляють в Україні з амаранту збільшився на чверть. Про це розповів голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда, пише SEEDS.

Успішним досвідом з переробки маранту він поділиться під час V ювілейної конференції «Прибутковий агробізнес 2025: Освіта. Технології. Фінанси», організованої агромедіа-агенцією Sapienza. Відбудеться захід 12 лютого 2025 року в конференц-зоні 3 павільйону Міжнародного виставкового центру (МВЦ, Київ).

Читайте також: Українські науковці використовують можливості ШІ для створення нових сортів цукрової кукурудзи

«Тривали час виробники кондитерських виробів були поставлені перед фактом, що амарант несмачний, його ніхто не буде їсти, він просто не приваблює людей. Але 2024 рік показав зовсім інше.

Тільки за 2024 рік кількість проданого насіння амаранту для переробки на внутрішньому ринку збільшилась на 50%.

Обсяг продукції з амаранту збільшується по різних видах продукції. Ми це можемо аналізувати, виходячи з того, скільки підприємства купують сировини для подальшої переробки на олії, крупу, борошно, попамаранту», – говорить Олександр Дуда.

За його словами щороку до процесу виробництва продукції з використанням амаранту додаються нові виробники. Наразі вже включаються декілька крупних компаній, це буде бакалійна продукція. Однак амарант корисний не тільки в якості складової багатьох продуктів харчування.



«За минулий рік ми зрозуміли, що амарант є частиною глобальних енергетичних проєктів. За власною ініціативою ми розробили енергетичний проєкт для біогазових установок. Туди входять не тільки амарант, а й коноплі, топінамбур, цукрове сорго, міскантус і навіть така екзотична культура, як щавнат.

Крім цього ми долучились до суміжних енергетичних проєктів, пов’язаних з переробкою і конопель, і пшона. З вторинними переробками лузги тих самих конопель і пшона. Йдеться про піролізні установки, отримання біочару, отримання добрив на основі біочару, отримання кремнезему», – додає голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції.


Подробиці використання та вирощування амаранту можна дізнатись під час V ювілейної конференції «Прибутковий агробізнес 2025: Освіта. Технології. Фінанси».

Захід відбудеться в рамках виставки “АГРОВЕСНА“ 12 лютого об 11:30 у Київському МВЦ.


 УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ БЕЗКОШТОВНА ЗА УМОВИ ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ



Конференцію організувала агромедіа-агенція Sapienza.media за підтримки освітньої платформи AgriAcademy та Української Плодоовочевої Асоціації – УПОА  та Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції.

Генеральні інформаційні партнери конференції: Seeds, Agrigator, EastFruit, за інформаційної підтримки Agravery, Agrostory, «Аграрний тиждень».


Участь безкоштовна!

Реєстрація вже відкрита!

Забезпечте собі місце серед лідерів агросектору України!

Для додаткових запитань телефонуйте: +380 50 519 93 02


Не пропустіть можливість дізнатися, як ваш агробізнес може розкрити нові горизонти в 2025 році. Зробіть свій внесок у розвиток агросектору разом із лідерами галузі!

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!