Щоб створити цибулю, від якої не плачуть, селекціонерам знадобилось 30 років
Багато фанатів кулінарії не люблять чистити і нарізати цибулю через її характерний запах та те, що сік цибулі подразнює слизові і змушує нас плакати. Звичайно є багато хитрощів, наприклад, найпростіше – змочити ніж водою перед нарізанням. Також існують прилади для нарізання цибулі, які дозволяють скоротити час контакту з подразнювачем. Але це це може стати зайвим, якщо взяти цибулю, яка не викликає сліз. І такий продукт справді існує – кілька років тому в США вивели сорт Sunions, повідомляє SEEDS.
Сама назва цибулі є сполученням англійських слів – соце та цибуля. Ідея вивести такий сорт виникла близько 35 років тому, коли селекціонер BASF Рік Уотсон вирішив створити м’яку, солодку цибулю, яка продавався б у зимові місяці.
Окрім того, що ця цибуля вже є унікальною завдяки своїй солодкості та якості, вона має ще одну цікаву рису – змінює смак протягом часу зберігання. Генетика цього сорту така, що цибуля з часом стає ще м’якшою і солодшою на смак. Зазвичай її висаджують навесні, збирають ранньою осінню, а потім закладають у сховище на зберігання. Тоді вона стає солодшою та не викликає сліз.
З іншого боку, решта сортів цибулі для зберігання стають гіркішими під час зберігання, збільшуючи вміст піруватів (хімічна сполука, що відноситься до глюкози) з 5-6 до цілих 8 одиниць. Рівень пірувату в Sunions, навпаки, протягом зберігання знижується з 5-6 до 3 абонавіть менших показників.
Цей сорт цибулі добре підходить як для салатів, так і для страв, що проходять термічну обробку.
Ще більше про овочі, фрукти та ягоди, тенденції та інновації на ринку можна дізнатися 15 лютого о 12:00 під час Плодоовочевої open space конференції «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ».
Організаторами конференції виступають агромедіа-агенція SAPIENZA та Українська плодоовочева асоціація (УПОА) за підтримки Київського контрактового ярмарку.
Конференція відбудеться у Міжнародному виставковому центрі Києва ( Броварський пр-т, 15, метро «Лівобережна») в рамках виставки «Агровесна».
Плодоовочева open space конференція «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ»– це екосистемний захід, який презентує професійні аналітичні прогнози розвитку ринку плодоовочевої продукції, технології виробництва і маркетингу ягід, овочів та фруктів та ефективні рішення для розвитку бізнесу на внутрішньому та міжнародному ринках.
Участь у конференції безкоштовна за умови обов’язкової попередньої реєстрації. Зареєструватися можна ТУТ
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!