“Селиська сироварня” на Закарпатті виготовляє крафтовий сир за швейцарською технологією
Одна з найперших та найвідоміших крафтових сироварень «Селиська сироварня» у селі Нижнє Селище Хустського району Закарпатської області, за рік виготовила приблизно 10-12 тис. кг сиру.
Про це повідомляє Укрінформ.
Про це розповіла сировар та співвласниця підприємства Інна Пригара під час відвідин сироварні у межах престуру, організованого Державним агентством розвитку туризму за сприяння Закарпатської обласної державної адміністрації.
«Приблизно 10-12 тис. кг сиру виготовили за рік, серед яких понад одну тисячу – за останній місяць», – заявила пані Інна.
За її словами, підприємство впродовж одного робочого дня виготовляє до 140 кг сиру, для чого використовується 1,5 тис. л коров’ячого молока.
Також, підприємиця зауважила, що на даний час асортимент сироварні складається з чотирьох видів сиру. Йдеться, зокрема, про «Нарцис Карпат» (твердий, від 6 місяців витримки), «Селиський» (напівтвердий, три місяці витримки), «Менчул» (напівтвердий, 3 місяці витримки) та «Хуст» (м’який, один тиждень витримки).
«Селиська сироварня» працює з 1994 року. Підприємство виготовляє сир за швейцарською технологією.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!