Розвиток крафтового виробництва на Херсонщині
Херсонщина є одночасно і аграрним, і туристичним регіоном, тому виробництво сирів, вина, варення, пива, чаю чи солодощів — перспективний напрям для області. У Департаменті культури, курортів і туризму облдержадміністрації та Департаменті агропромислового розвитку розглянули питання розвитку області. Подробиці читайте на SEEDS.
В Херсоні представники Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту культури, курортів і туризму облдержадміністрації обговорили напрямки співпраці щодо розвитку агротуризму в області. Разом дійшли висновку про існування у краї передумов для започаткування крафтового виробництва. Така продукція — не масовий товар, а створена конкретним виробником, як правило, у конкретній місцевості. Під час засідання були озвучені різні варіанти співпраці двох департаментів, зокрема обговорювали створення агротуристичної карти області. На неї нанесуть існуючі агропромислові об’єкти, які можуть зацікавити туристів, а також здійснюватиметься пошук агропідприємств вздовж туристичних маршрутів, які бажають створити об’єкт крафтового виробництва.
Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв зазначив, що особистим селянським господарствам надаватиметься допомога у придбанні необхідного обладнання для запуску крафтового виробництва, принаймні по одному господарству в кожному районі. Також забезпечать консультаційний супровід агровиробників та представників місцевих громад, які мають цікаві ідеї з виробництва крафтової продукції, і всіх, хто хоче реалізувати такі проекти на базі свого підприємства або ОТГ.
SEEDS за матеріалами УрядовийКур’єр
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!