Розписані пряники – нова візитівка Миколаївщини
Найсмачніші пряники з автентичним регіональним розписом визначили на Миколаївщині. Наразі триває створення дерев’яних форм для традиційних ласощів та розробка дизайну пакування. Переможців щодо рецептури пряників визначили під час конкурсу «Смак таврійки». Смаколики будуть гастрономічною туристичною візитівкою області, повідомляє SEEDS.
«Завершився підсумковий етап конкурсу пряників «Смак таврійки», мета якого – популяризація таврійського розпису та створення брендової продукції Миколаївщини. Роботи, які посіли І та ІІ місця, стануть основою для втілення ідеї створення та випуску серії святкових пряників – смачних сувенірів, які б туристи мали змогу придбати на згадку про відвідування нашого краю», – зазначила в коментарі для Укрінформ Руслана Сікаленко, методистка Центру навчання і освіти дорослих ГО «Центр навчання і освіти дорослих «Південь», який відповідав за організацію конкурсу.
Конкурс складався з двох етапів – онлайн-голосування громадськості, та безпосереднього відбору журі, члени якого оцінили вже не тільки зовнішній вигляд, а й смак пряників. Обрали одразу два переможці. Перший – Наталія Плахтир, яка приготувала «Таврійський пряник» з чорносливом у цукровому сиропі з вином. Також відзначили пряник «Смак Півдня», приготований майстринею Юлією Возбранною з горіхами, курагою, чорносливом та родзинками.
Прикрашатиме миколаївські пряники глазур з традиційним регіональним орнаментом, виконаним у білому, синьому та голубому кольорах.
Наразі триває узгодження деталей та розробка пакувань. Туристам презентують сувенірні пряники вже наступного сезону – у 2022 році.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!