Рослини більше не потрібні: вчені почали культивувати в лабораторії ягоди
Неймовірні новини світу: у той час, коли на ринку тільки почало з’являтись перше культивоване м’ясо, а інноваційні компанії оголошують про розширення потужностей, ізраїльський нутрітех-стартап Novella за тією ж самою технологією відтворює у лабораторії ягоди, пише SEEDS.
Novella знаходиться на ранніх стадіях розробки ягідних сумішей. За допомогою «нової технології точного контролю середовища» компанії вдається відтворювати цілі клітини ягід.
«Ми зрозуміли, що вам не потрібна ціла рослина чи цілий плід, вам потрібна лише певна частина», — розповів Ітай Дана, співзасновник Novella виданню Fooddive.
Переваги ягід для здоров’я — це їх антиоксидантна здатність і загальні властивості оздоровлення. Маючи це на увазі, Novella знайшла спосіб отримувати ті ж поживні речовини, але без необхідності використовувати всю рослину.
Читайте також: Вчені розробили технологію, яка дозволить швидко і точно визначати стиглість фруктів
Стартап має грандіозні плани запровадити абсолютно новий канал постачання інноваційного продукту. По суті, компанія перевіряє різні тканини ягідної рослини, шукає найвищу концентрацію поживних речовин, екстрагує їх і врешті-решт отримує продукт, який «на 100% складається з клітин рослин або ягід, без будь-яких інших відходів».
Кінцевим результатом є порошок, який легко засвоюється організмом. Novella планує продавати цей продукт іншим гравцям у сегменті нутрицевтики. За словами Дани, у Novella немає прямих конкурентів.
«Більшість компаній зосереджуються на сипучому матеріалі, а ті, хто шукає нутрицевтики, як ми, по суті, вибухають наприкінці процесу», — вважає Дана.
Стартап сподівається усунути деякі вузькі місця у постачанні ягідних інгредієнтів, які користуються високим попитом у глобальному просторі добавок, але, як і у культивованого м’ясо, освіта споживачів стає істотною перешкодою.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!