Родина з Дніпра перетворила турботу про здорове харчування сім’ї у міцну сімейну справу
Олію чи не щодня використовують більшість українців у приготуванні страв. Однак не завжди цей продукт несе саме ту користь, про яку йдеться на етикетці. Корисну “справжню” олію взялись виготовляти підприємці з Дніпра Руслан та Олена Кібець.
Тепер сиродавлені рослинні олії від “Кухар’є” – знана торгова марка родини і улюблений інгредієнт багатьох сучасних господинь, пише SEEDS.
“Наш бізнес почався з нас самих. З бажання подбати про себе і близьких нам людей. Весь час ми намагалися вести здоровий спосіб життя. У розумних межах звичайно, бо будь-які крайнощі – то не про здоров’я.
У певний момент стало зрозуміло, що одних намагань замало і треба братися за справу професійно. При чому не лише з боку споживання, а й с боку виробництва. Постало питання повноцінного здорового харчування”, – розповідають засновники сімейної олійної справи.
“Чому б не почати з олій, подумали ми? Це дійсно незамінне джерело поліненасичених жирних кислот, багатьох необхідних вітамінів та мінералів, олії постійно використовуються в приготуванні багатьох страв. Ну і, зрештою, це не корови чи кози – їх не треба вигулювати, що дещо складно, якщо ви мешкаєте в центрі великого міста.
Майже всі олії, які продають в супермаркетах та аптеках, незважаючи на назву, зовсім не сиродавлені. Вони всі виготовляються у великих масштабах, а отже за допомогою промислових механічних пресів.
Ми ж використовуємо гідравлічний прес з віджимом у дубових діжках, що за усіма параметрами та стандартами робить нашу олію сиродавленою. Немає жодного зіткнення з металом та нагріву сировини. У льняний мішечок засипаються сировина, закладається у дубову діжку та під тиском 25-39 тонн відбувається віджим”, – продовжує Руслан Кібець.
“Ми використовуємо лише пляшки з темного скла, щоб максимально знизити окислення олій, що може зіпсувати їх якість та смак. Строк зберігання олій Кухар’є короткий, умови зберігання строгі, бо вони не містять жодних домішок та консервантів. Це абсолютно натуральний продукт найвищої якості.
Свою продукцію ми весь час споживаємо самі. На сьогодні у нашій родині склалася вже певна культура споживання сиродавлених олій – в нашому раціоні це обов’язкові 30-60 грамів на день. І ми задоволені результатом”, – розповідають підприємці з Дніпра.
Представники “Кухар’є” прийматимуть участь у
Гастро-дегустаційному фестивалі “Taste of Ukraine Food Fest”
фестиваль відбудеться 23-26 вересня у Київському МВЦ
Якщо у Вас є свій унікальний смачний продукт і ви хочете його презентувати на Фестивалі, звертайтеся до співорганізаторів Фестивалю агромедіа-агенції SAPIENZA за номером +38 099 737 17 92 або пишіть на пошту: pr@sapienza.media
Долучайтеся до участі! Реєструйтеся за посиланням
Організаторами події виступають:
ГО “Виробники амаранту та амарантової продукції”, Sapienza.media,
ГО “Надж Україна”, та “UKRAINIAN FOOD Association”.
Сайт заходу: https://nudgeukraine.org.ua/
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!