Рекордну кількість борщу наварили в Чернігові
У Чернігові на головній Красній площі під час фестивалю “Де коза ходить, там жито родить” зварили 200 літрів борщу. П’ять етногуртів з Київщини та місцеві колективи нагадували чернігівцям про народні традиції колядування і щедрування, а кухарі встановили рекорд, зваривши таку кількість борщу. Ним пригощали усіх охочих.
Доки борщ смачно булькотів у гігантському казані, про особливості саме місцевого борщу розповіла дослідниця української кухні Олена Брайченко. Виявляється, під час приготування сіверського борщу має використовуватися заквашений цукровий буряк, оскільки в південних районах краю було багато цукрових заводів, які переробляли цю культуру.
У міському управлінні культури та туризму створили Книгу рекордів Чернігова, а сіверський борщ став її першим досягненням.
“Під час фестивалю “Там, де коза ходить — там жито родить” обов’язково намагаємося пригощати людей тією чи іншою стравою, — зазначила заступниця начальника управління Катерина Литвин. — Якщо торік це був глінтвейн, то в цьому році ми вирішили поставити акцент на щось регіональне. Враховуючи те, що тема гастрономічного туризму для нас актуальна, вирішили розпочати з борщу”.
SEEDS.org.ua за інформацією Голосу України
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!